Wędzarnia HOBBY2 Automatyczne Parzenie
Dane | |
---|---|
Producent: | STAWIANY |
Typ: | HOBBY2 |
Szerokość: | 700 mm |
Wysokość: | 2200 mm |
Długość: | 600 mm |
Waga: | 230 kg |
Wydajność: | 30 kg/cykl |
Moc: | 6.25 kW |
Załadunek: | 30 kg |
Ogrzewanie: | elektryczne |
Gwarancja: | 12 miesiące |
Parametry | |
---|---|
Ilość poziomów: | 6 |
Zakres temperatur: | 120 st. C |
Zużycie zrębek wędzarniczych: | 0.5 -2 kg/h |
Ciśnienie wody: | 3 bar |
Sterowanie: | MIKSTER INDU-52 |
Oświetlenie: | 2x18W |
Moc wentylatora wyciągowego: | 0,25 kW |
Opcjonalne wyposażenie: | filtr dymu/smoke purification system |
Panele ścienne: | 60 mm izolacjiz płyt ROCKWOOL |
Napięcie: | 3x400V/ 50 Hz / 480V / 230V |
Komora wędzarnicza Hobby przeznaczona jest do wędzenia ryb, mięs i przetworów mięsnych. Doskonale nadaje się do małych smażalni oraz punktów gastronomicznych, również usytuowanych na wolnym powietrzu.
Konstrukcja szafy wykonana jest ze stali nierdzewnej. Poszycie wykonano z blach nierdzewnych. Zastosowano elementy złączne ze stali nierdzewnej.
Elementy konstrukcyjne szafy posiadają izolacje termiczną z twardej wełny mineralnej.
W przedniej ścianie znajdują się drzwi wyposażone w uszczelkę silikonową i dwa zamki ryglujące, gwarantujące szczelność komory. Wewnątrz umieszczony jest czujnik temperatury w komorze oraz czujnik temperatury wewnątrz produktu. W dolnej części komory usytuowana jest szuflada zasypu zrębek wędzarniczych, a tuż pod nią zespół trzech grzałek elektrycznych. W tylnej ścianie szafy zamontowano lampę ułatwiająca obserwacje procesu wędzenia. Mikroprocesorowy panel INDU-52 steruje pracą grzałek, pokazuje temperatury oraz czas trwania procesu. Dodatkowo komora jest wyposażona w zespół wentylatora obiegowo-wyciągowego.
Posiada także zewnętrzny dymogenerator na zrąbki wędzarnicze
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Poradnik
Schemat montażowy wędzarni HOBBY2
Wędzarnia HOBBY2 - części zamienne