Komora wędzarnicza 1-wózkowa 100kg (elektryczna)
Dane | |
---|---|
Producent: | STAWIANY |
Typ: | KWG-800-E |
Szerokość: | 1250 mm |
Wysokość: | 2030 mm |
Długość: | 1030 mm |
Wydajność: | 100 kg/cykl |
Moc: | 18.00 kW |
Załadunek: | 100 kg |
Ogrzewanie: | elektryczne |
Gwarancja: | 12 miesiące |
Parametry | |
---|---|
Wymagana wysokość pomieszczenia: | 3000 mm |
Zapotrzebowanie sprężonego powietrza: | 6 bar |
Ciśnienie wody: | 3 bar |
Sterowanie: | MIKSTER iMAX 500 |
Zakres temperatur: | do 120 st. C |
Napięcie: | 3x400V/ 50 Hz / 480V |
Komory wędzarnicze
Komory wędzalnicze produkowane przez nasza firmę umożliwiają przeprowadzenie wszystkich procesów termicznych wędlin, mięsa, drobiu, ryb oraz serów, zwłaszcza takich jak: suszenie, pieczenie, gotowanie, wędzenie ciepłe, wędzenie zimne oraz parzenie.
Komory przystosowane są do pracy w cyklu automatycznym, zapewniając wysoką jakość i dużą powtarzalność obróbki, przy minimalnym zaangażowaniu obsługi.
Mogą pomieścić od 1 do 2,3,4,6,8 10 lub 12 (parametry komór) standardowych wózków wędzarniczych o wymiarach 1000x1000x2000 mm.
Komory wędzarnicze mogą pracować ogrzewane energią elektryczną, parą wodną, olejem opałowym lub gazem.
Każde urządzenie do wędzenia składa się z następujących zasadniczych zespołów:
- komory,
- dymogeneratora,
- zespołu przygotowania sprężonego powietrza,
- szafy sterowniczej.
Przeczytaj o szczegółach konstrukcyjnych komór wędzarniczych